De vele voordelen van plantaardig

 

Smaak

Smaak is geen issue en dat maken we er dan ook niet van. Ons gebak is onvervalst heerlijk. Proeven is geloven, dus neem snel contact met ons op.

 

Duurzaam

Broeikasgassen, waterverbruik, landverbruik, luchtvervuiling, bodemverontreiniging. Zomaar een paar negatieve kanten van de bio-industrie die nodig is voor de productie van dierlijke producten. Het voedingscentrum bevestigd dat je door plantaardig eten je ecologische voetafdruk aanzienlijk kleiner maakt. Met een plantaardig stuk gebak ben je lekker goed bezig en draag je bij aan een betere aarde.

 

Gezondheid

Iedereen weet het; plantaardige voeding is gezonde voeding. Nu eet je gebak natuurlijk niet voor de gezondheid maar omdat het lekker is (en dat is het), maar toch is het prettig om te weten dat ons gebak vanwege de puur plantaardige ingrediënten een aanzienlijk gezondere keuze is.

 

Diervriendelijkheid

Wie houdt er nou niet van dieren? Niemand is het eens met legbatterijen en koeien die de wei niet meer zien, en iedereen koopt dan ook netjes scharreleieren en weidemelk. Echt diervriendelijk wordt het echter pas als er helemaal geen dieren meer gebruikt worden, dus kies gewoon voor (van) planten!

 

Variatie

Koemelk is gewoon koemelk en een kippen-ei is een kippen-ei. Wij vervangen dierlijke producten door elke keer weer andere alternatieven, zoals haver, soja, appelmoes, lijnzaad, rijstmelk en ga zo maar door. Goed voor de variatie want in elk gebak werken weer andere dingen. Zo maken we bijvoorbeeld wel eens 'kaas' van noten! 

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
Volg ons:

© 2020 Bakkerij van Planten