top of page
WEB_VAN_PLANTEN_2021_06_55.jpg

Ons verhaal

Bakkerij van planten

Een zinspeling op het bekende Hollandse “Bakkerij van …”. Een banketbakker zoals je hem kent, met producten zoals je ze kent, maar dan 100% van planten.

We zijn in 2017 klein begonnen vanuit eigen keuken en kookstudio’s en zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een échte bakkerij. Het idee voor een Vegan bakkerij is ontstaan vanuit het veganisme; beide oprichters zijn zelf veganist en zochten een manier om zo veel mogelijk mensen aan het plantaardig eten te krijgen. Bakken was toen nog alleen een hobby.

Zo ontstond het idee: Een veganist eet toch wel Vegan, maar bij mensen die zomaar iets lekkers zoeken is écht winst te behalen. Daarnaast liepen we zelf tegen het feit aan dat al het Vegan gebak vaak ook meteen suikervrij, ongebakken en/of glutenvrij is. Niet onsmakelijk, maar een wereld van verschil met bijvoorbeeld een stuk appeltaart met slagroom of een chocoladetaart. Dat vonden we jammer, want ook een bewuste eter wil wel eens iets wat gewoon heel lekker is. Maar het is vooral jammer omdat de groep die gewoon een punt gebak wil eten het dan links laat liggen. 

Uit eigen huis-, tuin- en keukenervaring wisten we al lang dat zo’n appeltaart of chocoladetaart net zo lekker kan zijn zonder roomboter of eieren. Dus besloten we dát te gaan doen; in plaats van de niet-veganist af te schrikken, laten we zien -en proeven- dat plantaardig gebak gewóón lekker gebak is.

Uit die eigen ervaring ontstonden ook de eerste producten. Meestal gewoon maar wat proberen. Alles werd vanaf de grond af aan plantaardig ontworpen, want dierlijke producten komen de keuken niet in. En zo zijn we dat eigenlijk blijven doen, al weten we nu héél goed waar we mee bezig zijn. Want wij maken geen plantaardige alternatieven, wij maken de plantaardige standaard. En dat proef je (niet).

Ons uitgangspunt is mee helpen bouwen aan een betere wereld. We besloten ons met name te richten op de horeca, omdat we zo de meeste mensen kunnen bereiken, zodat we vooral óók niet-veganisten kennis laten maken met plantaardig gebak. (of ze dat nou weten of niet)

Laten we samenwerken!

Heb jij een mogelijkheid tot samenwerking in je hoofd? We horen graag van je.

  • Instagram
  • Facebook

Thanks for submitting!

bottom of page