Beter gebak.
Dat is het idee achter Bakkerij van planten. Qua smaak zit het bij veel gebak wel goed, dus de smaak is onveranderd goed. Qua duurzaamheid, gezondheid, diervriendelijkheid, en variatie kan het vaak een hoop beter, dus deze punten hebben we juist wél aangepakt.

Wij bieden met Bakkerij van planten een aantal kant-en-klare en eenvoudig in horeca te implementeren plantaardige gebaksproducten aan, van een klassieke appel-crumble taart tot een plantaardig cheesecake-alternatief. 

Daarnaast bieden we producten aan die op locatie af te bakken zijn. Deze hebben als extra voordeel onder andere dat ze gepresenteerd kunnen worden als zelf gemaakt en dagvers en dat derving eenvoudig tot een minimum beperkt kan worden door het on-demand kunnen afbakken. Daarbij verspreidt het vers afbakken de heerlijke geur van vers gebak.

Plantaardig gebak biedt in in een tijd waarin eetgewoonten in hoog tempo veranderen een interessante mogelijkheid om nieuwe doelgroepen te bereiken en bestaande doelgroepen te blijven bedienen. 

De producten van Bakkerij van planten zijn ontwikkeld om eenvoudig te kunnen worden toegevoegd aan vrijwel elk assortiment gebak zonder uit de toon te vallen. Daarnaast is het altijd mogelijk om huidige producten simpelweg te vervangen door onze plantaardige alternatieven, omdat onze producten op geen enkel vlak onder doen voor varianten met dierlijke bestanddelen. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op, en lees in de tussentijd welke groeiende doelgroepen je aanspreekt met plantaardig gebak;

Wil jij ook wat van planten in jouw horecazaak?

Neem contact met ons op!

Milieubewuste consumenten
Milieu is al lang een veelbesproken onderwerp en is het afgelopen decennium echt doorgebroken bij het grote publiek. Groene stroom, elektrische auto’s, duurzame bouw, zorgvuldig omgaan met water. We horen tegenwoordig op bijna alle gebieden manieren om duurzaam te kiezen. Een term die vaak terugkeert is ‘intensieve veehouderij’, een term die onlosmakelijk verbonden is aan producten met dierlijke ingrediënten. De verwachting is dat na de kolencentrales en auto’s deze intensieve veehouderij het voornaamste gebied van verduurzaming wordt. De enige verduurzaming in de veehouderij is echter schaalverkleining, wat onder andere zal leiden tot stijgende prijzen en moeilijker verkrijgbare producten. Bakkerij van planten is dit voor door onze puur plantaardige ingrediënten, waardoor we onafhankelijk zijn van deze vee industrie. Bovendien is gebak van bakkerij van planten een bewust goede keuze, door minder c02 uitstoot, minder waterverbruik, een kleinere ecologische voetafdruk waarmee de consument bewust een bijdrage kan leveren aan een duurzame planeet.

 

Dierenvrienden

Dit is uiteraard een inkoppertje. Profileer uw zaak als bedrijf met een hart door producten te gebruiken waarvoor niet één dier geleden heeft. Steeds meer producten worden plantaardig, op steeds meer gebieden slaagt men erin een minstens zo goed alternatief te maken. Dat we dat waar het kán dan ook doen is iets waar iedereen het natuurlijk alleen maar mee eens kan zijn.

Vegan

Veganisme had ooit een stoffig imago maar is de afgelopen jaren enorm jong en hip geworden. Het is zelfs dé food-trend van 2018! De social media accounts van veelal afgetrainde vaandeldragers van het veganisme schieten als paddenstoelen uit de grond en overtuigen jongeren in hoog tempo van het al dan niet deels aanhangen van het plantaardig leven. Het overstappen op plantaardige voeding is in bijna alle gevallen de eerste stap. Deze groep blijft uiteraard gewoon zoeken naar een lekker kopje koffie of thee, en met een plantaardige optie kan ook deze groep een stuk gebak bij de koffie aangeboden worden. We merken dat wanneer de aanwezigheid van het plantaardige gebak via media ervoor zorgt dat een hele nieuwe doelgroep uw zaak bezoekt.
 

Gezonde consumenten

Gezond leven blijft en wordt voor een steeds grotere groep mensen een belangrijk punt. De laatste jaren is steeds vaker gebleken dat een gezonde voeding -naast beweging- de belangrijkste factor is voor een goede gezondheid. Naast onvoldoende variatie zijn dierlijke producten zoals vlees, melkproducten, en eieren de voornaamste slechte invloeden binnen het dieet van de gemiddelde Europeaan en nu meer en meer mensen zich hiervan bewust worden wordt er steeds actiever gezocht naar plantaardige alternatieven. 

Voor een groeiende groep mensen is gezondheid een belangrijke factor in de keuzes die ze in het dagelijks leven maken. Voeding is binnen een gezonde levensstijl uiteraard een belangrijke factor en steeds meer onderzoeksrapporten stellen dat voeding van dierlijke oorsprong een negatieve invloed heeft. De nadruk komt steeds meer op voorkomen in plaats van genezen te liggen, en de bewust gezond levende consument gaat dus vanzelfsprekend op zoek naar een plantaardig alternatief voor de dierlijke voedingsmiddelen. Nu haalden we eerder al aan dat we geen gebak maken voor de gezondheid, maar ook de gezond levende consument heeft wel eens trek in een goed stuk gebak. Wanneer dan gezocht wordt naar iets lekkers zal iets plantaardigs snel aan de eisen voldoen.
 

Smaak avonturiers

Iedereen heeft wel eens geproeft van een stuk melkchocolade, cheesecake, een meringue, een roomboter-appeltaart of andere van dit soort welbekende producten geprobeerd. Wat voor velen nog wél spanend is zijn dingen zoals een cheesecake zonder kaas, boter crème zonder boter, een gelatinevrije gelei, een bananencake zonder ei, melkchocolade zonder melk en tal van onze andere producten.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
Volg ons:

© 2020 Bakkerij van Planten