Bakkerij van planten

Wij zijn Bakkerij van planten. In Tilburg maken wij sinds 2017 met de hand ambachtelijk gebak. Alles wat we maken is volledig plantaardig en vrij van 'zooi' zoals chemische kleur- geur- en smaakstoffen.

Hét bewijs dat je met 100% plantaardig gebak niks hoeft te missen. 

 

Duurzamer, diervriendelijker, gevarieerder & verantwoorder, zonder iets in te leveren op de smaak. 

De vele voordelen van plantaardig

 

Smaak

Smaak is geen issue en dat maken we er dan ook niet van. Ons gebak is onvervalst heerlijk. Proeven is geloven, dus bestel snel een pakketje of zoek ons op.

 

Duurzaam

Broeikasgassen, waterverbruik, landverbruik, luchtvervuiling, bodemverontreiniging. Zomaar een paar negatieve kanten van de bio-industrie die nodig is voor de productie van dierlijke producten. Het voedingscentrum bevestigd dat je door plantaardig eten je ecologische voetafdruk aanzienlijk kleiner maakt. Met een plantaardig stuk gebak ben je lekker goed bezig en draag je bij aan een betere aarde.

 

Gezondheid

Iedereen weet het; plantaardige voeding is gezonde voeding. Nu eet je gebak natuurlijk niet voor de gezondheid maar omdat het lekker is (en dat is het), maar toch is het prettig om te weten dat ons gebak vanwege de puur plantaardige ingrediënten een aanzienlijk gezondere keuze is.

 

Diervriendelijkheid

Wie houdt er nou niet van dieren? Niemand is het eens met legbatterijen en koeien die de wei niet meer zien, en iedereen koopt dan ook netjes scharreleieren en weidemelk. Echt diervriendelijk wordt het echter pas als er helemaal geen dieren meer gebruikt worden, dus kies gewoon voor (van) planten!

 

Variatie

Koemelk is gewoon koemelk en een kippen-ei is een kippen-ei. Wij vervangen dierlijke producten door elke keer weer andere alternatieven, zoals haver, soja, appelmoes, lijnzaad, rijstmelk en ga zo maar door. Goed voor de variatie want in elk gebak werken weer andere dingen.

logo website.png

Social media

Gebak ontvangen

Wie zijn wij

Bakkerij van planten

Kraaivenstraat 23-24

5048 AB Tilburg

KVK:     69918252

BTW:   NL858064558B01

Contact