Bakkerij van planten – de plantaardige standaard

 

Wie zijn wij?

 

Bakkerij van planten is in 2017 klein begonnen vanuit eigen keuken en kookstudio’s en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste vegan bakkers van Nederland. Het idee voor een vegan bakkerij is ontstaan vanuit idealisme; beide oprichters zijn zelf veganist en zochten een manier om zo veel mogelijk mensen aan het vegan eten te krijgen.

 

Na lang nadenken ontstond het idee; een veganist eet toch wel vegan, maar bij consumenten die gewoon iets lekkers zoeken is échte winst te behalen. Zelf liepen we tegen het feit aan dat al het vegan gebak wat er was vaak ook meteen suikervrij, ongebakken en glutenvrij was. Niet onsmakelijk, maar een wereld van verschil met bijvoorbeeld een stuk appeltaart met slagroom of een chocoladetaart. En dat is jammer, want ook een bewuste eter wil wel eens iets wat gewoon lekker is. Maar het is vooral jammer omdat het daarmee voor de meeste mensen niet meer aantrekkelijk is.

 

Uit eigen “huis, tuin en keuken” ervaring wisten we dat zo’n appeltaart of chocoladetaart prima mogelijk is zonder roomboter of eieren. Dus besloten we dát te gaan doen; in plaats van de niet-veganist af te schrikken, besloten we te laten zien (en vooral te laten proeven) dat alles net zo lekker kan blijven, en je zelfs je appeltaart met slagroom niet hoeft te missen. 

 

Die huis tuin en keuken -ervaring en dat idealisme is waar Bakkerij van planten mee begonnen is. Zonder ooit een bakkersdiploma gehaald te hebben zijn de oprichters gewoon gaan bakken en gaan verkopen. Al doende -met veel experimenteren, veel tutorials van internet, veel nachten tot 4 uur in de keuken staan- maakten ze zich het vak meester en ontstonden er prachtige producten. Alles zelf geleerd, en alles zelf gedaan; ook de volgende ochtend heel de provincie door om de taarten naar de klanten te brengen.

 

Ons uitgangspunt: We willen graag helpen bouwen aan een betere wereld. Al snel besloten we ons te richten op horeca, omdat we zo de meeste mensen kunnen bereiken, om vooral ook niet-veganisten kennis laten maken met plantaardig gebak.

De horeca-sluiting van 2020 bracht -zoals bijna overal- verandering in ons bedrijf. Van de één op de andere dag waren we al onze klanten kwijt. Snel besloten we een idee waar we al langer mee zaten uit te voeren; gebak van planten voor héél Nederland, betaalbaar verzonden via de brievenbuspost. We bestelden verpakkingen, bedachten leuke doosjes, stuurden vrienden een proefpakketje, en hadden een week later weer een bedrijf.

logo website.png

Social media

Openingstijden

Gebak ontvangen

Contact